Mallen

De Mal

Wilt u een mal laten maken van een beeld of object? Dan zit u goed bij De Mallenmaker.

Er zijn verschillende redenen om voor een mal te kiezen. Een mal kan nodig zijn omdat u meerdere afgietsels van uw beeld wil laten maken. Of u wilt uw beeld in brons laten gieten, maar het origineel is van bv. gips, klei, kunststof enz. U heeft dan een wassen afgietsel uit een mal nodig. Op vrijwel alle beelden, objecten, reliëfs kan een mal gemaakt worden. Het materiaal waarop de mal gemaakt wordt mag van alles zijn: klei, was, brons, gips, papier maché, keramiek, hout, kunststof, enz. Met een mal kun je een perfecte kopie maken van het origineel.

Onze mallen van siliconen rubber zijn geschikt voor het gieten van allerlei materialen, zoals was, gips, beton, kunststoffen. Ook voor het gieten van voedingswaren zoals chocola kunnen we mallen maken. Wij maken echter geen gipsen mallen voor het gieten van keramiek.

De Mallenmaker werkt met hoogwaardige materialen, waardoor mallen lang mee gaan en er meerdere afgietsels in gegoten kunnen worden. Bij de juiste manier van omgaan met de mallen kunnen er afhankelijk van de vormgeving tientallen tot honderden replica’s mee gemaakt worden. Bij de juiste manier van opslaan gaan de mallen vele jaren mee. We gebruiken siliconen rubber die in verschillende dunne lagen wordt aangebracht voor de optimale overdracht van detail. Onze mallen hebben een strakke deelnaad, en produceren afgietsels waar zo min mogelijk aan geretoucheerd hoeft te worden. Voor de steunmal maken we gebruik van Acrylic One en glasvezeldoek, dat een harde, lichte kap geeft die de vormen van het beeld nauwkeurig volgen. Voordeel van een kap van Acrylic One is dat deze lichter is dan een kap van gips, dus makkelijker hanteerbaar bij het ingieten van bv. was.

Offerte

De kosten van een mal zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals:

  • de afmetingen van het af te vormen origineel
  • de complexiteit van de vorm
  • het uiteindelijke gewenste materiaal, enz.

Voor het geven van een gerichte prijsindicatie voor mal en eventueel afgietsel, hebben we dus een aantal gegevens van u nodig. Voor een vrijblijvende offerte, neem contact op via: demallenmaker@gmail.com. Vermeld in uw e-mail de afmetingen en materiaal van het af te vormen origineel, het aantal afgietsels u uit de mal wil vervaardigen en de gewenste gietmassa, en voeg een foto van het origineel bij.

Leave a Reply